Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyiptom gazdag történelmi múltja, csodaszép látnivalói mellett konyhaművészete is igazán izgalmas és változatos.
A természeti és kulturális csodák a városokba, az egyiptomi konyhaművészet az éttermekbe, kifőzdékbe és piacokra vonzza a turistákat.
Az egyiptomi konyhát az iszlám vallás határozza meg: az étkezéssel kapcsolatos hagyományok és szabályok a muszlimok szentírása alapján alakultak ki.
A Korán az ételt Isten egyik legnagyobb adományának tartja, előírva a fogyasztható, az ajánlott és jó ételeket, és tiltja a tisztátalanok fogyasztását.
Az egyiptomi konyha (és gyomor) szereti a húst, főleg a birka- és bárányhús elkészítésének vannak nagy hagyományai. Tilos azonban a disznóhús, csakúgy, mint az alkohol - (de a turisták által látogatott helyeken találni ezt is).
Egyik kedvenc nemzeti eledelük a török dönerrel és görög gírossal rokonítható shawarma, vagyis a lafában (pitában) tálalt apróra vágott, nyárson sütött fűszeres bárányhús, hivatalosan répa- és uborkaszeletekkel körítve.
A Shwarma receptje
Hozzávalók:
50 dkg bárány
őrölt koriander
őrölt római kömény
petrezselyemzöld
só
olaj
A húsokat vékony csíkokra vágjuk, olajat öntünk rá, és hozzákeverjük a fűszereket - kivéve a sót.
Ezután hagyjuk állni, akár 1-2 napig is, had érjenek össze az ízek. Azután nyársra húzva grillen megsütjök, de télen (vagy lehetőség híján) wokban, vagy teflonserpenyőben is majdnem ugyanolyan, finomra sül, mint az igazi. Több részletben süssük, hogy inkább kívülről süljön rá szép, piros kéreg, és ne párolódjon.
A kész húst lafába, vagyis lapos arab kenyérbe töltve eszik, vékonyra vágott sárgarépa karikákkal és uborkaszeletekkel bolodnítva, de tahinivel vagy humusszal is fogyasztják.
|
|
Szabó József írta 1 napja a(z) Básztet bronzszobra, kettős Amon tollal képhez:
A képen Szahmet oroszlánistennő.
Szabó József írta 1 napja a(z) Dzsehutimesz íbisz-madár formában képhez:
Dzsehuti, vagyis Thot, a bölcsesség és az írás istene, ...
Szabó József írta 1 napja a(z) Archaikus kor, Sír-sztélé Abydosz képhez:
A sztélén a név : Meritneith(Neith kedveltje), férje az I. dinasztia ...
Szabó József 1 napja új képet töltött fel:
Szabó József 2 napja új képet töltött fel:
Szabó József 4 napja új képet töltött fel:
Szabó József 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egyiptomi fájdalomcsillapító recept
Egyiptom ízei
Csodálatos hely rejtőzik az egyiptomi sivatag mélyén
Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar