Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki szereti a fűszeres ételeket, biztosan nem hagyja ki utazása során az egyiptomi konyha különlegességeit sem. A keleti konyhához híven, itt is legalább olyan gazdag a fűszerhasználat, mint mondjuk Indiában – bár kevésbé színes, legalább olyan izgalmas.
Tekintve, hogy egészen különleges és egyedi a helyi konyha, a legjobb, ha mindenbe belekóstolunk… és még így is csak nagyjából kapunk képet Egyiptom gasztronómiájáról! Szerencsére rengeteg zöldséget használnak ételeikhez, és mostanában már a teljes kiőrléssel készült tészták is megjelentek a kínálatban. Ettől függetlenül természetesen itt sem maradnak el az édes finomságok! A legnagyobb értéket az édes, mézes desszertek képviselik, és sokszor használják a kókuszt ezekhez az ételekhez.
Az angliai Dorchesteri múzeum kurátora, Jackie Ridley is azzal a céllal írta meg Tutankhamon szakácskönyvét, hogy az ókori egyiptomiak íz-világába kóstolhasson bele az Egyiptom-rajongók széles tábora. A könyv történelmi adatok alapján – a falképeken látható alapanyagokkal – állította össze azt a receptsorozatot, amellyel bárki belekóstolhat ebbe a mesés ókori lakomába. Az ételek jórészt kenyérből, zöldségekből, szárnyasból tevődtek össze, leöblítve némi és sörrel, de a gazdagabbak fogyasztottak birkát, sertést, olykor vadat és bort is.
Száz szónak is egy a vége: KÓSTOLGASSATOK!!!
|
|
Szabó József 3 napja új képet töltött fel:
Szabó József 5 napja új blogbejegyzést írt: Egyiptomi előadás
Szabó József 1 hete új képet töltött fel:
Szabó József 2 hete új képet töltött fel:
Szabó József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Az egyiptomi konyhaművészet
2011-ben Egyiptom a legvonzóbb úticél
Egyiptom nem mindennapi arca: Taba, a luxus üdülőparadicsom
Tollas ismerősök Egyiptomban