Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egyiptom Világa vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Keczánné Macskó Piroska indította 15 éve
Ha jártál Egyiptomban biztosan megízlelted a főztjüket is.Milyen volt az ízvilága a konyhájuknak?
Hozzászólások eddig: 15
Bereczky Maria üzente 14 éve
Remelem,kellokeppen felcsigaztam erdeklodesteket a paszpusza irant.A recept a kovetkezo:Masfel pohar buzadara,aminek a kozepebe 1 es fel poharnyi-a 2 dl-esbol -tejfolt ontok,fel pohar tejjel vagy felvert tejszinnel dusitom,beleontok 1 poharnyi olvasztott vajat,1 teaskanalnyi sutoport,izles szerint vaniliat,izles szerint kokuszreszeleket,de ez el is maradhat.Osszekeverem,jo tejfolnel surubb allagu lesz.Kikenek 1 kerek,vagy szogletes nem tul nagy meretu tepsit,kikenem vajjal,meghintem buzadaraval,hogy ne ragadjon le a paszpuszam,majd a legalabb felorat pihentetett kevereket beleontom,a tetejet megszorhatom daralt dioval,mogyoroval,mandulaval,a szelet egesz szemekkel is korbe szoktak rakni disziteskepp,nehany helyen kisebb vajdarabokat teszek a tetejere,majd elomelegitett suto felso regiojaba teszem.Az elso 10 percig nem halkitom le a tuzet,csak ha lathatoan megemelkedett a teszta,akkor kozepes tuznel addig sutom,amig a teteje aranybarna nem lesz,kb. 25-35 perc,sutotol fuggoen.Jo,ha elore elkeszitem a szirupot,amit fridge-hidegen ontok majd a forro,epp a sutobol kivett paszpuszara:2 pohar kristalycukor,2 pohar vizben felforralva,1 vanilias cukorral izesitve,ha homogen,leveszem a tuzrol,es 1 kisebb citrom felenek levet facsarom bele.Hidegen a forro kesz paszpuszara ontom,megvarom,mig kihul,szeletelem.Legkozelebb az atajf nevu,szinten sziruppal leontott kulonlegesseg receptjevel jelentkezem,addigis sikeres sutogetest!!!
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Törek Anna üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Meszlényiné Erdei Márta üzente 14 éve
Bereczky Maria üzente 14 éve
Sütik édesitéséhez a kristálycukrot vizben felfőzik a nélkülözhetetlen vaniliával,majd ha kissé sűrű állagú,egy fél-kis méretű-citrom levét facsarják bele.Igy nem émelyitően édes izt kapunk és a sütemények is pikánsabb izűek lesznek.Ha érdekel benneteket,hogyan kell pl. a paszpúszának nevezett,sziruppal leöntött édességet otthon elkésziteni,jelezzétek,és közzéteszem a receptjét.
Ila Istvánné Erzsébet üzente 14 éve
Nekem nagyon ízlett minden. :) A sütik tényleg nagyon édesek, de nem olyan baj. A narancs is sokkal finomabb. Viszont én "elfogult" vagyok, mert imádom Egyiptomot! :)
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Varga Nóra üzente 14 éve
Saláták, halak finomak, a tésztákat érdekesen fűszerezik...a süteményeik pedig az iszonyat édes kategóriába tartoznak:)
Törek Anna üzente 14 éve
Szabó József 3 napja új képet töltött fel:
Szabó József 1 hete új képet töltött fel:
Szabó József 2 hete új képet töltött fel:
Szabó József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás