Egyiptom: Hogyan ízlett az egyiptomi konyha? (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2471 fő
  • Képek - 1696 db
  • Videók - 1724 db
  • Blogbejegyzések - 348 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 1362 db

Üdvözlettel,

Egyiptom Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2471 fő
  • Képek - 1696 db
  • Videók - 1724 db
  • Blogbejegyzések - 348 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 1362 db

Üdvözlettel,

Egyiptom Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2471 fő
  • Képek - 1696 db
  • Videók - 1724 db
  • Blogbejegyzések - 348 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 1362 db

Üdvözlettel,

Egyiptom Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egyiptom Világa közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2471 fő
  • Képek - 1696 db
  • Videók - 1724 db
  • Blogbejegyzések - 348 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 1362 db

Üdvözlettel,

Egyiptom Világa vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hogyan ízlett az egyiptomi konyha?

Ezt a témát Keczánné Macskó Piroska indította 14 éve

Ha jártál Egyiptomban biztosan megízlelted a főztjüket is.Milyen volt az ízvilága a konyhájuknak?

Hozzászólások eddig: 15

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Bereczky Maria üzente 13 éve

Remelem,kellokeppen felcsigaztam erdeklodesteket a paszpusza irant.A recept a kovetkezo:Masfel pohar buzadara,aminek a kozepebe 1 es fel poharnyi-a 2 dl-esbol -tejfolt ontok,fel pohar tejjel vagy felvert tejszinnel dusitom,beleontok 1 poharnyi olvasztott vajat,1 teaskanalnyi sutoport,izles szerint vaniliat,izles szerint kokuszreszeleket,de ez el is maradhat.Osszekeverem,jo tejfolnel surubb allagu lesz.Kikenek 1 kerek,vagy szogletes nem tul nagy meretu tepsit,kikenem vajjal,meghintem buzadaraval,hogy ne ragadjon le a paszpuszam,majd a legalabb felorat pihentetett kevereket beleontom,a tetejet megszorhatom daralt dioval,mogyoroval,mandulaval,a szelet egesz szemekkel is korbe szoktak rakni disziteskepp,nehany helyen kisebb vajdarabokat teszek a tetejere,majd elomelegitett suto felso regiojaba teszem.Az elso 10 percig nem halkitom le a tuzet,csak ha lathatoan megemelkedett a teszta,akkor kozepes tuznel addig sutom,amig a teteje aranybarna nem lesz,kb. 25-35 perc,sutotol fuggoen.Jo,ha elore elkeszitem a szirupot,amit fridge-hidegen ontok majd a forro,epp a sutobol kivett paszpuszara:2 pohar kristalycukor,2 pohar vizben felforralva,1 vanilias cukorral izesitve,ha homogen,leveszem a tuzrol,es 1 kisebb citrom felenek levet facsarom bele.Hidegen a forro kesz paszpuszara ontom,megvarom,mig kihul,szeletelem.Legkozelebb az atajf nevu,szinten sziruppal leontott kulonlegesseg receptjevel jelentkezem,addigis sikeres sutogetest!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Megírnám én, ha előkerülne a recept... Márta, nem osztanád meg velünk? Köszi előre is!

Válasz

Törek Anna üzente 13 éve

Milyen önzetlen ajándék! :) Majd írd meg, hogy sikerült!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Engem érdekelne, meglepném vele az asszonyt, hogy meglephessen vele...:)

Válasz

Meszlényiné Erdei Márta üzente 13 éve

Szívesen olvasnám a receptet. Jómagam is imádom az egyiptomi konyhát.

Válasz

Bereczky Maria üzente 13 éve

Sütik édesitéséhez a kristálycukrot vizben felfőzik a nélkülözhetetlen vaniliával,majd ha kissé sűrű állagú,egy fél-kis méretű-citrom levét facsarják bele.Igy nem émelyitően édes izt kapunk és a sütemények is pikánsabb izűek lesznek.Ha érdekel benneteket,hogyan kell pl. a paszpúszának nevezett,sziruppal leöntött édességet otthon elkésziteni,jelezzétek,és közzéteszem a receptjét.

Válasz

Ila Istvánné Erzsébet üzente 13 éve

Nekem nagyon ízlett minden. :) A sütik tényleg nagyon édesek, de nem olyan baj. A narancs is sokkal finomabb. Viszont én "elfogult" vagyok, mert imádom Egyiptomot! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jaja, tömény cukrot esznek, óriási! De ezeknél a népeknél, ahol nagy a hőség, nagyon bírják ezeket a tűrhetetlenül édes sütiket, nem? Van vajon a két dolog közt összefüggés?

Válasz

Varga Nóra üzente 13 éve

Saláták, halak finomak, a tésztákat érdekesen fűszerezik...a süteményeik pedig az iszonyat édes kategóriába tartoznak:)

Válasz

Törek Anna üzente 13 éve

Milyen fűszereket használnak? Erre kíváncsi lennék. Mi az ami ott helyben is megmarad fűszernövény ilyen éghajlaton?

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu